Hakkımızda

 Bu Dernek; Yetim,Öksüz,Dul ve Kimsesizlere Yardım Eder.

 

Derneğimiz Malatya Merkez Akpınar Mahallesinde 2008 Yılından beri Faaliyet göstermektedir.

YETİMLER KERVANI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

Biz bir yetimin düşlerine dokunabilmek adına 2008 yılının Ağustos ayında kocaman bir yürek olarak çıktık yola. Amacımız başta Malatya olmak üzere tüm dünyadaki yetim, öksüz ve kimsesiz kardeşlerimize el uzatmaktır.
Amacımız; tam da ümitlerini kaybederken onları sıcak bir gülümseyişle ısıtmaktır. Amacımız, endişelenme kardeşin burada diyebilmektir. Amacımız, evet sen endişelenme baban yok diye zira burada niceleri var ki seni baban gibi olmasa da yürekten kucaklayacaklar diyebilmektir. Tertemiz yavrucağızlara artık ağlama boynunu bükme gülümse diyebilmektir.
Amacımız; mevcut aile sayımızın ihtiyaçlarını gidererek onların yüzlerinin gülmesi için gayret ve elimizi daha fazla uzatabilmek için çabalamaktır. Biz bu amaçlarımızı yirmi yedi üye ve her geçen gün artan binlerce gönüllüyle gerçekleştiriyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki;
Baba demek; bayramlarda cıvıl cıvıl renkli kıyafetlerimizle elini öptüğümüz de bayram harçlığı alacağımız varlığımız demek. 
Baba demek;  ekmek demek, yemek demek.
Baba demek; kışın soğuğunda üşüme endişesi taşımamak demek.
Baba demek; okul başlarken rengârenk defterler, kalemler almak demek ve 
Baba demek; güven dolu bir dünya kurarken ağlayacağın bir omuzun varlığı demek.
Biz bu doğrultuda başta Malatyalı hemşerilerimize olmak üzere el uzatmaya hazırız.

YA SİZ…

Biz onların sesi sizin eliniz oluyoruz. Biz sevginin, barışın, huzurun, merhametin arttığı bir toplum için çalışıyoruz.
Biz toplumumuzda bir şefkat elinin olmasının toplumsal güveni artıracağının bilincindeyiz. Biz her şeyden önce insanız. İnsan olmanın gayretini yerine getirmeye gayret ediyoruz, biz insanlığı zirveye çıkarmayı hedefliyoruz. 
Bu doğrultuda temel değerleri yeşertmeye hazırız.

YA SİZ…

Eğer isterseniz bu yıl okula başlayacak yetim kız Ayşe’nin mavi önlüğünü siz alabilirsiniz. Kim bilir yarın öğretmen olduğunda ilk önlüğünü hiç unutmayarak topluma faydalı olacak Ayşe 
Eğer isterseniz kışın evi yağmur suyuna dayanamayıp su dolan Ahmet in evini onarabilir arkadaşları gibi beslenme çantası hazırlayamayan Esra’nın ufacık çantasına bir şeyler koyabilir, bayram geldiğinde elini öpecek babasını göremediğinde size sarılabileceğini hatırlayınca yüzü gülecek Faruk un başını okşayabilirsiniz. Ve diğer tüm desteklerinizle bir kez daha bir olduğumuzu gösterebilirsiniz.
Kervanımız ilk günden bu yana hiç durmadan yoluna devam etti. Bu yolda çeşitli faaliyetler düzenledi projeler hazırladı. Kermesler televizyon programları, gıda paketi, kıyafet, kırtasiye dağıtımları yakacak ihtiyaçlarının karşılanması bisiklet projesi gibi;

BİZ DAHA FAZLA İNSANLIK DİYORUZ;
                                 YETİM DİYORUZ;
                                                   YA SİZ…

Kaynak: https://www.yetimlerkervani.org.tr/sayfa/19/hakkimizda.html